Wallmarks tunnbröd

Wallmarks tunnbröd
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Wallmarks tunnbröd

10 ingredienser

1 h

Mjukt tunnbröd med smak av anis och fänkål.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 10 g jäst
  • 500 g standardmjölk, kall
  • 630 g vetemjöl
  • 200 g rågsikt, oblandad
  • 60 g ljus sirap
  • 40 g smör, rumsvarmt
  • 15 g salt
  • 5 g anis, mald
  • 5 g fänkål, mald

Utbakning

  • 200 g kornmjöl

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i ca 10 minuter på lägsta växel i en degblandare.
  2. Öka hastigheten lite och blanda i ytterligare 10 minuter. Degen bör ha en temperatur på runt 25 grader när den är klar.
  3. Lägg degen i en back eller vid bunke och låt vila i 2 timmar övertäckt med en handduk.
  4. Dela degen i bitar som väger ca 150-200 g. Rundriv bitarna och lägg dem på ett mjölat bord.
  5. Kavla ut degbitarna till runda bröd, kavla tunt och använd kornmjöl på bordet och på bröden.
  6. Nagga bröden eller använd en rutkavel.
  7. Grädda antigen i en pizzaugn på hög värme eller i en vanlig ugn på 250 grader. Passa varje bröd så att de inte blir för gräddade, de ska få lite färg.
  8. Stapla de varma bröden på varandra i en handduk så att de håller sig mjuka. Lägg gärna bröden och handduken i en stor plastpåse.

Serveras med Tinas porchetta samt waldorfsallad som en tunnbrödsrulle.