Vår älskade knöl som du aldrig ätit den innan! I Kina behandlar man potatisen mer som en grönsak och genom att låta den dra i ättika så får den en fantastiskt krispig konsistens som kan serveras både kall och varm.
Skär potatisen i 2 mm tunna strimlor, använd gärna en mandolin.
Lägg potatisen i vatten så det precis täcker, tillsätt ättika och låt stå i 10 minuter.
Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna eller wok på medelvärme. Tillsätt vitlök och sichuanpeppar och stek i ett par minuter tills oljan tagit smak och vitlöken är lätt gyllenbrun. Var försiktig med att inte bränna kryddorna.
Fiska ur och släng pepparn och vitlöken.
Sila av potatisen och hetta upp den smaksatta oljan på hög värme.
Tillsätt den torkade chilin, låt steka i ca 30 sekunder och tillsätt sedan potatisen. Stek under omrörning i ca 3 minuter tills den inte längre smakar rått men fortfarande är krispig.
Stäng av värmen, tillsätt vinäger, socker och smaka av med salt.