Nya fredagsfavoriten. Duka fram alla ingredienser och låt alla rulla sina egna rullar.
Ingredienser
100 g glasnudlar
1 gurka
4 morötter
50 g sockerärtor
150 g fryst mango, tinad
1 avokado
100 g rödkål
200 g salmalax (eller räkor)
50 g spenat
1 kruka färsk mynta (eller koriander)
1 limefrukt
1 förp rispapper
Dippsås 1
0,5 dl fisksås
1 krm chiliflakes
0,5 msk sötströ
Dippsås 2
2 dl grekisk yoghurt, 0,2 % fett
1 tsk sriracha
1 tsk japansk soja
1 tsk fisksås
Gör så här
Tillaga risnudlar enligt förpackning, häll av och spola med kallt vatten.
Skiva gurka och morötter och sockerärtor i 5 cm långa tunna stavar. Skala och dela en avokado i smala klyftor. Hyvla rödkål. Dela lax i tunna skivor.
Doppa ett rispapper i vatten i tre sekunder, lägg på en fuktig skärbräda och lägg på en liten hög av risnudlar, gurka, morot, mango, avokado, rödkål, lax, spenat och mynta eller koriander i mitten. Vik in en flik i toppen och botten och rulla sen ihop till en rulle. Fortsätt rullandet, eller duka upp allt och låt matgästerna rulla sina egna rullar.
Blanda ihop alla ingredienser till respektive dippsås.