Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka persiljan.
Hetta upp en torr stekpanna (tillsätt ingen olja eller smör), fräs champinjonerna på hög värme i ca 2 minuter. De kommer att släppa ifrån sig mycket vätska och minska till mer än hälften i volym. Ta upp champinjonerna och lägg åt sidan.
I samma stekpanna (tvätta ej ur) lägger du en klick smör och rör runt i pannan så den suger åt sig smakerna från champinjonerna. Tillsätt sedan lite olja och löken. Stek löken under omrörning tills den får färg.
Tillsätt vitlöken och stek lite till. Häll i grädde, dijonsenap, soja, salt och svartpeppar. Koka upp under omrörning, sänk värmen, häll i champinjonerna och låt såsen puttra på medelvärme utan lock i ca 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på förpacknigen.
Smaka av champinjonsåsen och tillsätt eventuellt mer soja.
Vänd i persilja, pasta och parmesanost i såsen. Servera med rucola.