Fräsch förrätt med quinoa, zucchini, valnötter och parmesan.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Koka quinoan lite mer än al dente enligt förpackningen, med salt. Häll av vattnet och häll quinoan i en het kastrull. Täck och ställ åt sidan i 15 minuter, ta sedan av locket och fluffa upp den med en gaffel. Låt kallna.
Skär squashen i ca 3 mm tjocka skivor, några på längden och några på tvären. Lägg squashen i en stor skål, salta med 2 tsk salt och blanda. Ställ åt sidan i ca 15 minuter, skölj noggrant och låt rinna av. Torka på pappersservett.
Vispa riven parmesanost, citronskal, citronsaft och vinäger i en skål. Vispa sedan i oljan droppvis. Smaka av med salt och peppar. Blanda squash, quinoa, persilja, valnötter och basilika i en skål. Häll över dressingen och blanda. Garnera med den hyvlade parmesanosten.