Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat
Foto: Ps matsal
Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat
5
Spara
Av:
André Wessman
15
ingredienser
Kalvfilé med hemgjord ravioli, tomat och spenat
Fest
Ingredienser
720 g kalvytterfilé
4 schalottenlökar
3 klyftor vitlök
1 kvist timjan
2 dl vitt vin
2 msk kalvfond
6 dl vatten
100 g ricotta
50 g tomater, soltorkade
100 g wontonplattor
4 plommontomater
1 ask babyspenat, ca 80g
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar.
Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar.
Fiska upp kalvfilén vid en innetemperatur på 58 grader.
Koka en smakrik buljong på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin, vatten och kalvfond.
Brässera köttet i buljongen.
Förväll tomaterna och lägg i iskallt vatten.
Skala, kärna ur och skär tomatköttet i fina halvmånar.
Blanda babyspenaten med tomatköttet och smaka upp med en god olivolja, salt och peppar.
Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda med ricottaosten
Smaksätt med salt och svartpeppar.
Lägg ut wontonplattorna. Tag en sked med ostfyllning på varje platta, fukta kanten med lite vatten.
Tryck ihop kanterna med tummen.
Gör 4 stycken per person, lägg de på mjölat papper.
Koka dem i rikligt med vatten cirka 2-3 minuter.
Skär portionsskivor av köttet. Lägg på tallriken med tomat och spenat samt raviolin.
Skeda över buljongen och servera direkt!
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut