Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Klassisk Boeuf bourguignon
Foto: Ps matsal
Klassisk Boeuf bourguignon
280
Spara
Av:
André Wessman
17
ingredienser
Klassisk Boeuf bourguignon med champinjoner och smålök.
Boeuf Bourguignon
Fransk mat
Grytor
Långkok
Vardagsmiddag
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
800 g nötkött, i bitar
1 msk smör
1 morot
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk tomatpuré
1,5 msk vetemjöl
3 dl rött vin
3 msk oxfond
2 dl vatten
1 krm torkad timjan
1 lagerblad
600 g steklök [ca 12 st]
200 g champinjoner (små)
150 g skivad bacon
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Bryn köttet i en het stekpanna med smör och lite olja.
Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.
Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i en stekpanna tillsammans med tomatpurén.
Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.
Häll på vin, tillsätt timjan och lagerblad.
Koka upp allt i pannan under omrörning.
Slå över allt i grytan över köttet och tillsätt buljong så att det täcker. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar cirka 90 minuter.
Förbered garnityret under tiden köttet kokar klart.
Skala smålökarna.
Skär baconet i strimlor och stek de i pannan.
När baconet har börjat släppa sitt goda fett tillsätt champinjonerna.
Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut