Tre festliga kanapéer med tema grönt

Tre festliga kanapéer med tema grönt
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Tre festliga kanapéer med tema grönt

25 ingredienser

Kanapéer är alltid trevligt att ha med på festen. Temat för dessa kanapéer är grönt.

Ingredienser

portioner

Örtolja och bröd

  • 1 kruka basilika
  • 3 dl olivolja
  • 1 ciabattabröd
  • salt
  • svartpeppar

Kanapé 1

  • 2 avokador
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 10 cm gurka, skalad
  • salt
  • strösocker
  • 12 räkor, skalade
  • 0,5 dl färsk gräslök, skuren
  • svartpeppar

Kanapé 2

  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 50 g rucolasallad
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 100 g färskost
  • 12 kräftstjärtar
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Kanapé 3

  • 100 g färskost med örter
  • 4 gröna sparrisar

Gör så här

  1. Örtolja och bröd:
  2. Mixa basilika med olivolja i ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar.
  3. Skär brödet i tunna skivor.
  4. Pensla bröden med örtolja och tillaga krispigt i 180C i ca 5 minuter.
  5. Kanapé 1:
  6. Mixa avokado med citron, smaka av med salt och peppar.
  7. Skär gurkan i mindre skivor, rimma den med lite salt och socker i ca 20 minuter.
  8. Rulla räkorna i gräslök.
  9. Lägg avokadocréme, gurka och räkor på en krispig skiva chiabatta.
  10. Kanapé 2:
  11. Mixa ruccola med den hackade vitlöken, pinjenötter, parmesanost och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  12. Blanda peston med philadelphiaosten.
  13. Rulla kräftorna i dillen.
  14. Servera pestokrämen tillsammans med kräftorna på en krispig skiva chiabatta.
  15. Kanapé 3:
  16. Skär osten i fyra bitar.
  17. Skala sparrisen på nedre delen och skär av roten.
  18. Koka den i saltat vatten, kyl ned dem sedan i kallt vatten.
  19. Skär sparrisen i mindre bitar.
  20. Servera färskosten och sparrisen tillsammans på den krispiga chiabattan.