9 salladsblad (av varje sort, förslagsvis rossiblad och escarolsallad)
1,5 dl mellangrädde
150 g fransk getost, kantfri (chèvre)
2 fina päron
balsamvinäger, och olja
0,5 smal baguette
1 msk olivolja
1 klyfta vitlök
Gör så här
Börja med bruschettan: Skär brödet i tunna skivor. Häll oljan på en flat tallrik och pressa i vitlöksklyftan. Lägg brödskivorna på tallriken och pressa lätt så att brödet tar smak av vitlöken. Vänd och gör likadant med andra sidan. Lägg ut brödbitarna på en plåt och sätt in mitt i ugnen på 225° i ca 6 minuter. Vänd dem efter drygt halva den tiden. Passa noga så att de inte bränns.
Skölj salladsbladen och riv dem i stora bitar.
Blanda getosten med ca ½ dl mellangrädde. Det är enklast i matberedare. Bred bruschettabrödbitarna med getostkrämen.
Värm strax före serveringen ugnen till 200°. Skala 2 fina päron, dela dem
i halvor. Skär varje päronhalva som en "solfjäder" så att skivorna håller ihop vid skaftänden. Lägg ett halvt skivat päron på 4 portionstallrikar.
Lägg de röda och gröna salladsbladen på tallrikarna och stänk över lite balsamvinäger och olivolja.
Gratinera brödskivorna högt upp i ugnen i ca 6 minuter eller tills de fått
färg. Lägg 3 skivor på varje tallrik och servera genast. Pepparkvarn på bordet.