Antipasti med tryffelsalami och parmesankräm

Antipasti med tryffelsalami och parmesankräm

4 ingredienser

10 min

Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller antipasti som du snabbt förbereder.

Zeta salami med tryffel
Zeta tryffelsalami produktbild

Zeta salami med tryffel

Italiensk salami som kryddats varsamt, lufttorkats och smaksatts med tryffel. Passar fint på charkbrickan tillsammans med en god lagrad ost.

Läs mer

Ingredienser

portioner15 - 20 stycken
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 0,5 förp Zeta mascarpone
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån
  • 1 förp Zeta Salami med tryffel

Gör så här

  1. Rosta de hackade hasselnötterna i het torr panna tills de fått lite färg. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Riv parmesan fint, ca 1 dl. Blanda med 125 g mascarpone (en halv burk). Krydda med färskmalen svartpeppar.
  3. Klicka en liten klick ostkräm på varje salamibit. Vik över ena kanten så att lite av ostkrämen hamnar lägst ut på kanten.
  4. Doppa kanten i de hackade nötterna och sätt i en tandpetare. Servera!
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Matmuffins med cannellinibönor

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer