Apelsinsallad med räkor, basilika och olivolja

Apelsinsallad med räkor, basilika och olivolja
Foto: TV4
Peter Norman
Peter Norman

Apelsinsallad med räkor, basilika och olivolja

10 ingredienser

20 m

Fräsch och fruktig sallad med räkor, apelsin, fänkål och gröna linser.

Ingredienser

portioner
  • 1 fänkål, tunt skivad
  • 100 g färdigkokta gröna linser
  • 4 apelsiner, fileade
  • 600 g skalade räkor
  • 100 g svarta oliver
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 kruka basilika, plockad
  • 3-4 msk apelsinsaft
  • 3-4 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Lägg fänkålen på ett uppläggningsfat tillsammans med linser och apelsiner. Lägg ut räkorna lite fint runtom. Strö över granatäppelkärnor, oliver och färsk basilika. Ringla över apelsinsaften och olivolja. Strö över salt.