Ärt- och citronbruschetta

Ärt- och citronbruschetta
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Ärt- och citronbruschetta

8 ingredienser

10 m

Ljuvlig förrätt som är fräsch och enkel att svänga ihop massor av smak och plus i kanten för att den är vegansk. /Jessica

Tips! Passa på att rensa i skafferi och frys och laga en fantastisk söndagsmiddag med tre rätter på en halvtimme. Härlig mat som värmer i vinterkylan. Servera som förrätt till Jessicas Pasta arrabiata med mozzarella och Ljummen peach Melba med varm hallonsås för en prisvärd trerättersmiddagmiddag!

Ingredienser

portioner
  • 3 dl frysta ärtor
  • 4 skivor rostbröd (ev. glutenfritt)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl persilja, löst packad
  • 1 citron, saft och zest
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka ärtorna ett par minuter i saltat vatten.
  2. Rosta brödet i brödrost och gnugga brödskivorna lätt med en vitlöksklyfta.
  3. Lägg citronsaft, citronzest, persilja, olivolja och de nykokta varma ärtorna i en skål eller kanna och mixa grovt med stavmixer.
  4. Toppa bröden med den ljumma ärtröran och servera genast.