Smält smöret. Mixa kavring till ett brödsmul. Häll i det smälta smöret i kavringen under fortsatt mixning.
Klipp ut ett bakplåtspapper till bottnen av en springform, ca 23 cm i diameter. Lägg i formen och tryck ut kavringblandningen till en tårtbotten.
Värm lite av crème fraichen i en kastrull. Tillsätt de blötlagda gelatinbladen och rör om så att de smälter. Blanda med resterande crème fraiche och färskost.
Hacka matjessillen. Skala och finhacka lök och chili. Plocka korianderbladen och lägg åt sidan till garnering. Hacka korianderstjälkarna.
Blanda matjessill, drygt hälften av lök och chili samt hackade korianderstjälkar med crème fraiche-blandningen. Smaksätt med rivet limeskal, pressad saft från hälften av limen och sweet chilisås.
Häll blandningen i formen med kavringbotten. Ställ i kylen minst 4 timmar att stelna, gärna övernatten.
Skär rädisorna i tunna skivor. Lägg i iskallt vatten ca 30 minuter. Skär limen i tunna skivor eller klyftor.
Häll av rädisorna och låt de rinna av på handduk eller hushållspapper.
Garnera tårtan med lime, rädisor, finhackad lök och chili samt korianderblad.