Aubergine parm - gratäng med aubergine och tomat

koket.se
Aubergine parm - gratäng med aubergine och tomat
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Aubergine parm - gratäng med aubergine och tomat

17 ingredienser

45 min

Siris variant på chicken parm, panerad kyckling byts mot panerade skivor av aubergine och gratineras i ugn med tomatsås och parmesan. Servera tillsammans med en enkel sallad på rucola.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 3 dl pankoströbröd
  • 2 burkar hela konserverade tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 mozzarellaostar
  • parmesanost
  • rapsolja, till stekning
  • salt

Till servering

  • 65 g rucolasallad
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär auberginen i tjocka skivor. Skala och skiva vitlök tunt och stek den mjuk i olivolja.
  3. Hacka stjälkarna och hälften av bladen på basilikan och tillsätt till stekpannan. Häll på tomaterna och låt det koka i ca 10 minuter.
  4. Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i separata djupa tallrikar.
  5. Torka av aubergineskivorna och doppa dem sedan i ordningen mjöl, ägg och panko.
  6. Värm generöst med olja i en stekpanna. Stek auberginen gyllene på båda sidor.
  7. Skär mozzarellan i skivor.
  8. Bottna en ugnsform med hälften av tomatsåsen och lägg på aubergine, toppa med resten av tomatsåsen och därefter mozzarella och riven parmesan.
  9. Baka i ugnen tills allt har fått fin färg, ca 15 minuter.
  10. Dressa rucola med olivolja, citronsaft, citronzest och salt!
  11. Ta ut formen och strö över resten av basilikan och servera med salladen.