Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater

Zeta Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater
Foto: Zeta

Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater

7 ingredienser

15 min + 20 min i ugn

Härlig surdegsbaguette med krämig mozzarella och söta ugnsbakade tomater. Perfekt till picknick, som förrätt eller en somrig lunch.

Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
Zeta buffelmozzarella produkt

Zeta Mozzarella Di Bufala Campana

Zeta Mozzarella Di Bufala Campana är lagrad på traditionellt vis, av pastöriserad färsk mjölk från vattenbuffel.

Läs mer

Ingredienser

portioner macka
  • 8-10 körsbärstomater
  • Zeta BreOliv
  • 1 baguette, ca 20 cm
  • 0,5 förp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • basilika
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera körsbärstomaterna och lägg i en ugnsfast form.
  3. Ringla över olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta ca 20–25 minuter tills de får lite färg.
  4. Dela baguetten på längden och bre på BreOliv.
  5. Bryt över mozzarellan.
  6. Lägg på tomater och basilika.
  7. Salta och peppra lätt.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pinsa med salami och oliver

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler goda recept från medelhavet.

Läs mer