Bakad potatis med tångrom och äpple

koket.se
Bakad potatis med tångrom och äpple
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Bakad potatis med tångrom och äpple

14 ingredienser

1 h

Bakad potatis med himmelskt god och krämig röra gjord på hemslagen majonnäs, dill, tångrom, avokado och krispigt äpple. Billigt, enkelt och jättegott!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar
  • 2 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 4 tsk dijonsenap
  • 1 citron
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 burk tångrom
  • 1 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 1 äpple (litet)
  • 1 kruka dill
  • 1 avokado
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Picka potatisarna. Lägg Baka potatisarna i ugnen ca 1 timme.
  3. Vispa ihop äggulor med hälften av dijonsenapen. Vispa ner rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt vispning så att det binder till en majonnäs. Smaka av med salt och lite citronsaft.
  4. Tärna rödlök, gurka och äpple väldigt fint. Tärna avokadon i lite mindre bitar. Hacka dillen.
  5. Blanda ihop ca hälften av majonnäsen med crème fraiche, tångrom, rödlök, gurka, och äpple. Tillsätt mer majonnäs om det behövs. Den majonnäs som ev blir över kan förvaras i kylen och användas vid ett senare tillfälle.
  6. Vänd ned dijonsenap, dill och salt och peppar. Smaka av med salt och peppar.
  7. Vänd till sist ned avokadon.
  8. Gör ett kryss i potatisarna och öppna upp dem. Toppa med röran och garnera med citronklyfta.

Glöm inte att matsortera skal från ägg och lök samt rester från citron, avokado och äpple för en mer hållbar matlagning, och njut av din bakade potatis. /Köket-redaktionen