Räkor i snapsglas

Fina förrätter från havet
Foto: Jan Bengtsson

Räkor i snapsglas

Av: Bonniers kokbok (flera kockar)

Från: Bonniers kokbok

13 ingredienser

10-20 m

Servera räkor i snapsglas som en festlig förrätt. Här hittar du recept på två goda dipsåser till färska räkor.

Receptet räcker till 10 glas.

Ingredienser

portioner

räkor

  • 30 räkor med skal (handskalade med huvudet kvar)
  • 1-2 dl ärtskott (eller blandade örter/späda salladsblad)

Citron- och dilldipp

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 0,5 citron, finrivet skal och 1 tsk pressad saft
  • 1 msk dill, hackad
  • 2 krm dillfrö, krossade
  • 1 krm citronpeppar
  • 2 krm salt

Sweet chilidipp

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till citron- och dilldippen.
  2. Blanda alla ingredienserna till sweet chilidippen.
  3. Varva såserna i snapsglasen och häng räkorna över glasen som på bilden.
  4. Garnera med sallad eller örter.