Bräserad endive

NYHET
koket.se
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind

Bräserad endive

6 ingredienser

20 min

Viktor Westerlind gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en härlig middag bestående av anka à l'orange med ugnsrostad potatis och endive.

Se Viktor Westerlind laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 endiver (stora)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk strösocker
  • 50 g smör
  • 2 msk apelsinsaft
  • 2 msk citronsaft

Gör så här

  1. Dela endiven på längden genom roten och plocka bort lösa blad.
  2. Lägg i isvatten i ca 10 minuter för att få bort lite av den värsta beskan.
  3. Lägg dem sedan på papper och torka dem torra.
  4. Värm upp en stekpanna med lite rapsolja och strö över sockret.
  5. Bryn endivern med snittytan nedåt tills de får en fin färg, tillsätt smöret och stek i någon minut till.
  6. Vänd på dem och stek ”baksidan”.
  7. Tillsätt apelsin- och citronsaft och låt det koka ihop, det bildar en liten glaze tillsammans med smöret.
  8. Dela endiverna på längden och pensla med glazen.
  9. Krydda med flingsalt.