Burrata board

koket.se
Burrata board med chark och grönsaker
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Burrata board

18 ingredienser

30 min

En riktigt läcker helgbricka fylld till bredden med goda grejer som krämig italiensk ost i form av burrata, chark, rostade grönsaker och hemlagad pesto. Perfekt att servera till drinken, som förrätt eller till helgmyset.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 burrata
  • 65 g rucolasallad
  • 8 skivor mortadella (eller annan valfri chark)

Ugnsrostade tomater

  • 300 g körsbärstomater
  • 1 zucchini, nerdelad i mindre bitar
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Pesto

  • 50 g pinjenötter, rostade (eller solroskärnor)
  • 2 krukor färsk basilika
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 2 dl olivolja, kall
  • 0,67 tsk salt

Till servering

  • 2 msk honung
  • färska basilikablad
  • surdegsbröd
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär zucchinin i mindre bitar. Blanda finriven vitlök med olivoljan.
  3. Lägg zucchini och tomat i en ugnssäker form. Ringla över vitlöksoljan, salta och peppra.
  4. Rosta i ugnen 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare.
  6. Skär brödet i skivor. Lägg på en plåt och rosta i ugnen ca 5 minuter.
  7. Placera burrataostarna på ett stort serveringsfat eller bräda. Arrangera tillsammans med rucola, mortadella, rostade brödskivor samt tomat- och zucchini. Ringla över pesto, honung och balsamvinäger. Toppa med färska basilikablad.