Vaniljtårtbotten

Vaniljtårtbotten

Av: Camilla Tubertini

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

En bra grund är en vaniljtårtbotten till en 3-litersform. Recepten kommer från boken Millas kalastårtor.

Här hittar du en Saftig chokladtårtbotten för långpanna

Jag brukar ha ett par sockerkakor i frysen, så går det snabbt att fixa en tårta med barnen när lusten faller på. Köpta sockerkaksbottnar funkar också, men testa gärna de här enastående goda sockerkaksrecepten. /Camilla

Kolla in fler recept och läs mer om Millas kalastårtor

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Smöra och mjöla formen.
  4. Vispa ägg och socker fluffigt.
  5. Blanda de torra ingredienserna med varandra.
  6. Rör ner smöret, vattnet och de torra ingredienserna i ägg-smeten, gärna hälften i taget och om vartannat.
  7. Häll smeten i formen.
  8. Sätt in i ugnen och grädda på nedersta falsen i ca 35–45 minuter.