ca 300 g färsk salsiccia med fänkål eller rosmarin
500 g rensad svamp
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1,5 dl krossade tomater
ca 400 g färska lasagneplattor [2 förp]
250 g mascarpone
1 dl mjölk
1,5 dl parmesanost, riven
Fänkålssallad
100 g rucolasallad
1 fänkål, fint skuren
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk citron, saft
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken och vitlöken fint och stek dem mjuka i smör och olivolja. Skär upp salsiccian och ta ut färsen och stek den nästan klar tillsammans med löken. Hacka svampen i mindra bitar och lägg ner i stekpannan. Låt allt steka klart. Salta och peppra och häll över krossade tomater och låt koka ihop till en röra.
Lägg upp röran på de färska pastaplattorna och rulla ihop dem. Lägg dem tätt i en form.
Rör samman mascarpone, mjölk och riven parmesan till en jämn kräm. Fördela den över dina cannelloni och toppa med lite extra parmesan.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minute.
Gör en pepprig och frisk sallad av ruccola och fint skuren fänkål med citronvinägrett under tiden. Vinägretten vispar du ihop, först oljan med kryddorna sedan citronsaften. Häll den över salladen och njut!