Marinerade jordgubbar med mandelmarscarpone

Marinerade jordgubbar med mandelmarscarpone
Foto: Tina Axelsson
Caroline Hofberg
Caroline Hofberg

Marinerade jordgubbar med mandelmarscarpone

Av: Caroline Hofberg

Från: Medelhavsmat till vardag och fest

7 ingredienser

Vill du ha en enkel dessert är förstås nyplockade jordgubbar en fröjd i sig. Med balsamvinäger och en crème gjord på färskost, mandel och honung blir desserten liten mer "arbetad", men är fortfarande väldigt enkel och fräsch. /Caroline Hofberg

Ingredienser

portioner
  • 500 g små färska jordgubbar
  • 2 msk rörsocker (eller strösocker)
  • 2 msk lagrad balsamvinäger

Mandelmascarpone:

  • 50 g sötmandel
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk honung, flytande
  • 1 droppe bittermandelessens

Gör så här

  1. Strö socker och droppa balsamvinäger över jordgubbarna. Blanda försiktigt, täck över och låt dra 1 timme i rumstemperatur.
  2. Ställ eventuellt jordgubbarna i kylen och kort stund före servering.
  3. Mandelmascarpone: Skålla, skala och rosta mandeln i en torr och het panna. Hacka mandeln grovt. Blanda mandel och mascarpone och smaka av med honung och bittermandelessens. Servera crèmen tillsammans med jordgubbarna.