Traditionell kötträtt med färska örter från Toscana. Om man låter potatisen steka i samma form som kötter får den en härlig smak från stekspadet. /Caroline Hofberg
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka lök och barren från 2 av rosmarinkvistarna. Skala citronen med en potatisskalare och strimla sedan skalet så tunt som möjligt. Blanda vitlök, hackad rosmarin, citronskal, fänkål, salt och peppar.
Gör små snitt runt om i köttet med en spetsig kniv. Tryck in ungefär hälften av fyllningen i hålen. Klappa resten av kryddblandningen runt om köttet. Lägg de resterande två rosmarinkvistarna ovanpå köttet och knyt fast med bindgarn.
Lägg köttet i en långpanna. Ringla över olivoljan och häll vinet runt omkring köttet. Stek i mitten av ugnen cirka 1 timme och 50 minuter. Ös köttet med jämna mellanrum.
Ta ut köttet och låt det vila under folie cirka 10 minuter. Skär bort bingarnet och lossa köttet från benet. Skär upp köttet i tunna skivor.
Borsta potatisen och skär den i grova bitar. Lägg den runt köttet när cirka 50 minuter av stektiden återstår. Blanda med stekskyn och krydda med salt.