Vegopizza med typiska medelhavsgrönsaker. Ibland toppar jag den färdiggräddade pizzan med tunt skivad parmaskinka eller kryddstark korv. /Caroline Hofberg
Degen: börja med att göra en startdeg. Lös jästen i en fjärdedel av vattnet och blanda i ca 2 msk mjöl. Rör ihop till en jämn smet. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
Blanda i resten av vattnet, saltet och det mesta av mjölet i startdegen. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg, cirka 5 minuter. Låt jäsa under duk cirka 2 timmar.
Tomatsåsen: hacka lök och vitlök och fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater och buljong och koka ihop såsen utan lock, 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Fyllningen: kärna ur paprikorna och skär dem i klyftor. Skär zuccinin i 0.5 centimeter tunna skivor på längden. Skär auberginen i små tärningar.
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg paprika och zuccini på en plåt med bakplåtspapper. Grilla högt upp i ugnen i 10 minuter. Stek auberginen mjuk i olivolja några minuter.
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Forma till 4 bollar och platta ut dem till runda plattor. Kavla ut degplattorna till riktigt tunna pizzor.
Behåll ugnsvärmen. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper. Bred tomatsåsen över pizzabottnarna och strö över vitlöken. Lägg på grönsaker, timjan, citronskal och oliver. Avsluta med skivad ost. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Ta ut och strö över rucola.