Ceviche på pilgrimsmussla och avokado

Ceviche på pilgrimsmussla
Foto: Frida Wismar
Klara Lind DM
Klara Lind DM

Ceviche på pilgrimsmussla och avokado

11 ingredienser

20 m

Det här är en lite elegantare förrätt som passar till middagsbjudningen. Prova gärna att variera tjockleken på pilgrimsmusslorna, det ger helt olika upplevelser i munnen om de är lövtunna eller aningen tjockare. /Klara

Receptet är från Klara Linds vinnarbok Sydamerika - min matpassion.

Ingredienser

portioner
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 0,5 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 salladslökar (vita delen)
  • 1 apelsin
  • 1 limefrukt
  • 1 mandarin
  • 1 citron
  • 2 avokador
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala gurkan. Dela den på längden, kärna ur den med en sked och finhacka.
  2. Finhacka vitlök och salladslök. Pressa alla citrusfrukterna och blanda juicen med löken.
  3. Gröp ur avokadorna och skiva eller hyvla dem tunt. Skiva pilgrimsmusslorna tunt.
  4. Fördela avokado och gurka i botten av djupa tallrikar, häll på citrusjuicen och toppa med tunt skivad pilgrimsmussla. Salta och peppra.