En riktigt god lakto-ovo-vegetarisk burgare som du gör på rivna champinjoner, linser, frön och timjan. Serveras i bröd med stark ost, ramslöksmajonnäs, senap och ruccola.
Riv champinjonerna på den grova sidan på rivjärnet. Rosta solrosfröna och mixa dem grovt, mixa även linserna till en smet. Hacka lök, vitlök och timjan smått.
Blanda alla ingredienser till burgaren och låt det stå och svälla i ca 10–15 min.
Gör burgarna lite tunnare och stek dem på hög värme i olja tills de är gyllene på båda sidor, lägg på stark ost så att den smälter lite.
Hacka gräslöken och blanda med ramslöksolja, majonnäs och salt.
Gör senapen genom att lösa upp honungen i varmt vatten och blanda ned i senapspulvret. Tillsätt salt, vitvinsvinäger och vetemjöl. Späd med lite mer vatten om du tycker att den är för tjock. Låt stå och svälla i ca 10 min.
Montera hamburgerbröden med ruccola, majonnäs, senap och champinjonburgaren!