Vitlöksdoftande spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
Foto: Matilda Lindeblad
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Vitlöksdoftande spaghetti carbonara

Av: Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein

Från: Mat för stora och små

11 ingredienser

20 min

Namnet syftar på kolarbetar- eller sotarhustruns pastarätt. Svartpepparn på toppen liknar ju kol!

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 3 ägg
  • 3 msk grädde
  • 100 g parmesanost, finriven
  • 200 g rökt skinka, sidfläsk eller bacon
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja
  • ev 4 äggulor

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vattnet till spaghettin. Vispa ihop ägg, grädde och hälften av osten. Strimla skinkan och vitlöken. Hacka löken. Stek skinka och lök i en stekpanna.
  2. Häll av vattnet från spaghettin och blanda den med skink- och lökblandningen. Rör sedan ner äggröran. Rör ordentligt så att inte äggen stelnar.
  3. Servera med resten av osten och eventuellt med en äggula till varje portion.