Chilistekt fläskkarré med gräddstuvad fänkål

koket.se
Chilistekt fläskkarré med gräddstuvad fänkål
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Chilistekt fläskkarré med gräddstuvad fänkål

19 ingredienser

Fläskkarré som serveras med sina absolut bästa smakkompisar - chili och ingefära. Fläskkarrén steks med mycket chili och vitlök, serveras med ingefärspicklad rödlök och gräddstuvad fänkål. Fungerar lika bra till vardags som fest!

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Ingefärspicklad rödlök

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 50 g ingefära, grovriven
  • 3 rödlökar, skalade

Gräddstuvad fänkål

  • 600 g fänkål
  • 1 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 citron, skalet
  • 50 g babyspenat
  • salt

Fläskkarré

  • 600 g fläskkarré
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 2 chilifrukter, delade i mindre bitar
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Garnering

  • 1 knippe körvel

Gör så här

Ingefärspicklad rödlök

  1. Koka upp ättika, socker och vatten och ingefära. Skiva löken tunt på mandolin.
  2. När lagen kokar så sila bort ingefäran och häll över löken. Kyl snabbt ner. Låt gärna stå kallt över natten. Om du får picklad rödlök över så håller den i flera månader i kylen, bara du använder rena redskap.

Gräddstuvad fänkål

  1. Dela fänkålen i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och kyl ner.
  2. Koka upp grädde och crème fraiche. Tillsätt fänkål, citron och spenat. Rör om och smaka av med salt.

Fläskkarré

  1. Skiva upp köttet och gnid in i salt och peppar. Bryn först hårt i olja, tillsätt smöret lite senare. Tillsätt vitlök och chili. Stek ett par minuter på varje sida beroende på storlek. Servera när de är medium well i mitten.