Chips med brynt smör, smetana, rom och citrondressad gurka

OLW Chips med brynt smör, smetana, rom och citrondressad gurka NY
Foto: Köket.se

Chips med brynt smör, smetana, rom och citrondressad gurka

Från: Köket

8 ingredienser

25 min

Här är en extra lyxig variant på klassikern! Chips toppas med brynt smör, smetana, rom, schalottenlök, citrondressad gurka och dill.

Ingredienser

portioner förrättsportioner
  • 1 förp chips
  • 25 g smör
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 gurka
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 1 dl smetana
  • 50 g rom (stenbitsrom eller löjrom)
  • dill

Gör så här

  1. Bryn smöret och ställ åt sidan.
  2. Skala och skär schalottenlöken i tunna fina skivor, gärna på mandolin. Lägg löken i en skål med kallt vatten under tiden du gör resten.
  3. Dra bort kärnorna på gurkan och tärna sedan gurkan i små kuber. Blanda med citronzest och några droppar citronsaft.
  4. Lägg upp chipsen på fat och lägg över löken, citrongurkan, rom och smetana. Toppa med några kvistar färsk dill och det brynta smöret.