Carpaccio på rödbetor med getost

Carpaccio på rödbetor med getost
Foto: TV4

Carpaccio på rödbetor med getost

Av: Christian - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

1h

Carpaccio på rödbetor med getost, tryffelhonung och rostade pinjenötter. God förrätt med spännande smaker som dessutom är mycket enkel att förbereda.

Christian bjöd även på
Rådjurssadel med klassiska tillbehör
Chokladcrême med brödkrutonger

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rödbetor och getost

  • 3 rödbetor, skalade
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 150 g getost

Garnering

  • 2 msk honung, flytande
  • 1 krm tryffelolja
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

Rödbetor och getost

  1. Börja med att skala rödbetorna.
  2. Lägg dem sedan i en kastrull och täck helt med vatten.
  3. Tillsätt salt, vattnet ska smaka rejält salt så att rödbetorna drar åt sig av sältan.
  4. Koka sedan rödbetorna tills de är mjuka. Detta tar ca 30 minuter.
  5. När rödbetorna är mjuka, häll av vattnet och låt dem svalna.
  6. När rödbetorna svalnat ska de skäras i mycket tunna skivor. Har man en skärmaskin kan man använda den, annars går det bra med en vass kniv.
  7. Lägg ut de tunt skurna rödbetsskivorna på en tallrik.
  8. Lägg sedan en bit getost ovanpå.

Garnering

  1. Blanda honungen med tryffelolja.
  2. Ringla över rödbetorna samt getosten.
  3. Rosta pinjenötterna ett par minuter i en stekpanna.
  4. Fördela dem sedan över tallriken.
  5. Klart att servera!

Vintips
Dr L Riesling från Moseldalen i Tyskland, art.nr. 7218, 79 kr.
Rödbetor har en hel del sötma i sig så det passar bäst med ett vin som har lite restsötma.

Vill man ha ett torrare vin kan man prova La Gascogne Gros Manseng Sauvignon Blanc från sydvästra Frankrike, art.nr. 2882, 79 kr.