Dinkelmannagrynsgröt

Dinkelmannagrynsgröt
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Dinkelmannagrynsgröt

5 ingredienser

Dinkelmannagrynsgröt är ”hjärnmat” – ska vara bra för hjärnans koncentrations- och tankeförmåga. Innehåller bl.a. lika mycket protein som hönsägg, dvs 13%. Kanel ska verka stimulerande, värmande, motverka förkylningströtthet och stabilisera blodsockret.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

  • 6 dl rismjölk
  • 1 dl mannagryn
  • 2 msk linfrön, krossade
  • 1 salt
  • 1 tsk smör

Gör så här

  1. Smält smöret, häll i mjölk och salt och låt koka upp.
  2. Vispa i mannagrynen och linfrön. Skruva ned värmen och låt sjuda under lock ca 15 minuter.
  3. Servera med sojamjölk. Pudra gärna gröten med kanel (du kan också ha färska bär till gröten).