färsk frukt och bär för garnering, ex jordgubbar, carambola, kiwi, äpple, blåbär och hallon
Gör så här
Levande grädde
Mixa de blötlagda mandlarna till en jämn smet och smaksätt med lite honung!
Häll i smeten i en bakduk eller liknande nätpåse och låt stå och rinna av i ca 15 minuter. Då blir den fastare och lättare att spritsa. Det går även att servera grädden vid sidan om.
Levande tårtbotten
Den torkade frukten bör blötläggas över natten.
Skär eller klipp i mindre bitar och mixa ihop dem med kokos.
Bred ut degen på ett tårtfat/form.
Levande fyllning
Mosa bananer.
Riv äpplet på den grova sidan av järnet.
Riv citronskalet.
Blanda ihop allt. Blanda tillsammans med lite kokos, vanilj och citronskal.
Bred ut på den levande fyllningen över den levande tårtbotten.
Spritsa mandelgrädden eller skiva färsk frukt och garnera tillsammans med färska bär.