Rosétorsk med färsk spenat

Rosétorsk med färsk spenat
Foto: Olof Skipper
Anna Skipper
Anna Skipper

Rosétorsk med färsk spenat

10 ingredienser

40 min

Superlätt recept på god torsk som alla kan laga. Passar även dig som går på LCHF.

Fler av Anna Skippers recept
Broccolisoppa
Sluta-röka-drinken

Ingredienser

portioner
  • 400-500 g torsk
  • 3 dl grädde
  • rosépeppar
  • 5 dl babyspenat
  • 10 körsbärstomater
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • rucolasallad
  • pinjenötter

Gör så här

  1. Koka upp grädden, tillsätt fiskbuljongen och häll i rosépeppar efter smak.
  2. Salta och peppra.
  3. Lägg 5 dl babyspenat i en ugnssäker form.
  4. Lägg på fisken och häll över såsen samt körsbärstomaterna.
  5. Grädda fisken i 200 grader i ca 25 minuter.
  6. Servera med ruccolasallad och pinjenötter.