Chokladmacarons

Chokladmacarons
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Chokladmacarons

Av: Magnus Johansson, Tony Olsson

Från: Malou efter tio

10 ingredienser

En macaron fylld med härlig chokladganache och om du vill, hallon. Har man inte varmluftsugn går det bra med vanlig.

I samma program gjordes även

Romdamsugare

Sara Bernard

Choklad Napoleon

Ingredienser

Macron

  • 150 g mandelmjöl, siktat
  • 260 g florsocker
  • 40 g äggvita, ovispad
  • 20 g kakao
  • 75 g äggvita
  • 1 tsk citron, saft
  • 50 g strösocker

Ganache

  • 150 g mjölkchoklad
  • 50 g grädde
  • hallon

Gör så här

Macaron

  1. Sätt ugnen på 150 grader, gärna varmluftsugn.
  2. Blanda siktat mandelmjöl och florsocker.
  3. Vispa därefter 75 gram äggvita, citronsaft och strösocker till en maräng.
  4. Tillsätt även den ovispade äggvitan (40 gram) och blanda kraftigt för hand.
  5. Spritsa sedan upp i önskad storlek på bakplåtspapper.
  6. Bakas i ca 12 minuter.

Ganache

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp grädden.
  3. Blanda väl och låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar för att stelna.

Macron

  1. Spritsa ganachen på hälften av macronerna.
  2. Toppa med resterande.
  3. Ha eventuellt hallon mellan macronerna också.