Sara Bernard

Sara Bernard
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Sara Bernard

Av: Tony Olsson, Magnus Johansson

Från: Malou efter tio

9 ingredienser

Mandelbiskvier med apelsintryffel, doppade i choklad. Mjölkchoklad med god kvalité är också god choklad! /Magnus & Tony

I samma program gjordes även

Romdamsugare

Chokladmacroner

Choklad Napoleon

Ingredienser

Mandelbiskvibotten

  • 200 g mandelmassa (gärna ekologisk)
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 äggvitor

Apelsintryffel (ganache)

  • 1 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 2 apelsiner, rivet skal (ej det vita då blir det beskt)
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 msk osaltat smör

Till doppning

  • 200 g mörk choklad (eller kakao)

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Blanda socker och mandelmassa.
  3. Tillsätt äggvitan lite i taget så det inte blir klumpar.
  4. Spritsa ut bottnar i storlek som en 5-krona.
  5. Baka i ca 10-12 minuter.

Tryffel

  1. Hacka chokladen till tryffeln.
  2. Koka upp grädde, rivet apelsinskal och honung.
  3. Häll det över den hackade chokladen.
  4. Mixa med en visp eller ännu bättre en stavmixer och tillsätt sedan smöret.
  5. Låt stelna i kyl.

Bakelse

  1. Under tiden vänder ni biskvibottnarna.
  2. Sprita på kupoler av ganachen på bottnarna och låt stelna till något.
  3. Smält 2/3 delar av chokladen och rör sedan i den sista tredjedelen som ni finhackat, när chokladen är ca 30 grader.
  4. Doppa tryffeln i den smälta chokladen, vill man ej doppa dem i choklad kan man sikta kakaopulver på.