Chokladnapoleon

Chokladnapoleon
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Chokladnapoleon

Av: Magnus Johansson, Tony Olsson

Från: Malou efter tio

4 ingredienser

En snygg klassiker i modern tappning.

I samma program gjordes även

Romdamsugare

Sara Bernard

Chokladmacroner

Ingredienser

  • 300 g vit bakchoklad

Ganache

  • 150 g mjölkchoklad
  • 50 g grädde
  • ev kakor, lite kaksmulor

Gör så här

Vit choklad

  1. Smält långsamt så du ej får den för varm, helst max 30 grader. Rör lite pö om pö. Det går bra att smälta chokladen i mikrougn men var försiktig med temperaturen.
  2. Stryk sedan den vita chokladen på bakplåtspapper eller ett plast ark.
  3. Låt stelna lite.
  4. Skär plattor i önskad storlek och ställ i kyl, väl täckt med plastfilm.

Ganache

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp grädden.

Bakelse

  1. Lägg samman vit choklad och ganache i 3 lager, plattor och chokladganache om vartannat. Ha gärna med lite crumble/kaksmulor emellan så det blir lite crunchigt.
  2. Dekoreras valfritt.
  3. Servera och njut!