Enkelt äppelmos

koket.se
Enkel äppelkräm
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Enkelt äppelmos

2 ingredienser

30 min

Ett ljuvligt gott och superenkelt äppelmos, eller kräm, gjort enbart på äpplen och råpressad äppeljuice.

Äpplemosen kan förvaras i kyl upp till en vecka, om man vill spara det längre går det bra att frysa in det i plastförpackningar som tål frys.

Pauls ljuvliga äppelpizza
Ljuvlig äppelpizza

Pauls ljuvliga äppelpizza

Har du äpplen hemma? Prova att göra denna enkla äppelpizza som inte lämnar någon oberörd!

Läs mer

Skörda äpplen - så gör du!
Så skördar du dina äpplen ny

Skörda äpplen - så gör du!

Här får du massor av tips hur du skördar dina äppelträd - och hur du bäst tar hand om dina äpplen.

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 8 äpplen
  • 2 dl äppelsaft, eller must

Gör så här

  1. Tvätta och klyfta äpplena. Skär bort kärnhus och lägg alla klyftor i en kastrull och slå på äppelsaften.
  2. Koka under lock tills klyftorna är mjuka.
  3. Använd en stavmixer och mixa till klyftorna i kastrullen till en slät kräm. Häl upp i en ren och steriliserad glasburk och ställ i kylen.

Sterilisering av glasburkar gör du enklast genom att ställa in den rena burken i en kall ugn (ta av ev gummipackningar och plast-detaljer - dessa kan du koka i en minut istället). Sätt på 180 grader och låt gå i 30 minuter. Stäng av och låt burken stå kvar i ugnen för att svalna.