Ljuvlig äppelpizza

koket.se
Ljuvlig äppelpizza
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Ljuvlig äppelpizza

5 ingredienser

25 min

En äppelpizza som inte lämnar någon oberörd! Spröd, krispig och lagom söt, serveras gärna med en skopa vaniljglass och en klick hemgjort äppelmos!

Pauls hemgjorda äppelmos!
Enkel äppelkräm

Pauls hemgjorda äppelmos!

I detta superlena och goda äppelmos behövs bara två ingredienser!

Läs mer

Skörda äpplen - så gör du!
Så skördar du dina äpplen ny

Skörda äpplen - så gör du!

Hur skördar man sina äppelträd - och hur tar man bästa hand om alla äpplen? Här får du svaren!

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 ark smördeg
  • 3 äpplen
  • 100 g smör
  • 100 g strösocker
  • 1 msk fänkålsfrö, mixad

Gör så här

  1. Vispa socker och smör med fänkålsfrö i en bunke.
  2. Om du köpt färdig smördeg på smördegspapper, rulla ut och picka smördegen noga med gaffel.
  3. Tvätta äpplena och skiva dem tunt och lägg dem omlott på smördegen. Börja från ytterkant men lämna 1cm fri hela vägen runt.
  4. Stryk sedan på smörblandningen och stryk tunt hela vägen ut till kanten.
  5. Lägg smördegspappret med smördegen på, på en redan varm ugnsplåt. Baka på 215 grader i cirka 13-15 min.
  6. Tag ut och låt svalna på galler.