Chokladfondant med gömma av chokladpralin

Chokladfondant
Foto: TV4

Chokladfondant med gömma av chokladpralin

Av: Erik Wennberg

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Perfekt avslutning på en god middag. Krämig choklad som passar bra ihop med blåbär, eller andra bär. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Här hittar du receptet på Eriks Kolasås och Ugnsbakade ananas.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 130 g strösocker
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör
  • 55 g vetemjöl
  • 8 chokladpraliner, valfri sort
  • kakao, att pudra formen med

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och blanda ner den hackade chokladen. Låt smälta.
  2. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladblandningen i sockersmeten.
  3. Häll över mjöl och blanda försiktigt till en slät smet.
  4. Smörj och pudra 1,5 dl formar med kakao.
  5. Fyll formarna till hälften med smet. Lägg ner en chokladpralin och fyll på med lite mer smet.
  6. Hit går det bra att förbereda dagen innan. Ställ sedan in formarna i kylskåp.
  7. Grädda de kylskåpskalla formarna, cirka 16 minuter i 190 grader.
  8. Låt fondanterna svalna något. Stjälp sedan upp dem på serveringsfat. Fyllningen ska dock vara lös inuti, så att det rinner ut när man sätter skeden i den.