Förrätt med en krispig bädd av betor, fänkål och groddar toppad med stekta tärningar av den köttiga fisken marulk och räkor. Pricken över i blir den aromatiska currysmörsåsen som rinlgas över allt det goda.
Skala polkabeta. Hyvla polkabeta och fänkål tunt på mandolin eller skär i mycket tunna skivor med kniv.
Blanda polkabeta och fänkål med rödbetsgroddar och ärtskott.
Vänd runt med olivolja och krydda med svartpeppar.
Fisk
Skär marulken i 1-2 cm stora tärningar.
Rimma tärningarna i salt i ca 10 minuter.
Skala räkorna.
Stek marulken i smör och olivolja tills den är tillagad, några minuter.
Currysmörsås
Skala och finhacka schalottenlök. Fräs den mjuk i olja.
Tillsätt honung och curry, låt fräsa med någon minut.
Häll i vitt vin. Reducera såsen till cirka hälften. Smaka av med koncentrerad kalvfond. Precis före servering vispar du ner smöret för att "blanka" av såsen.
Servering
Fördela salladen på tallrikar. Placera den stekta fisken ovanpå. Lägg på några skalade räkor. Garnera med ärtskott. Avsluta med att ringla över currysmörsåsen.