Lins- och couscoussallad med stark korv

Lättlagat med korv
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Lins- och couscoussallad med stark korv

Av: Kristina Eriksson

Från: Familjens stora sunda kokbok

14 ingredienser

30 min

Bra mat när man vill äta hälsosamt. Saffranet bidrar med vardagslyxkänsla. Receptet kommer från Familjens stora sunda kokbok.

Se fler recept ur

Familjens stora sunda kokbok

Ingredienser

portioner
  • 2 dl röda linser, + 2 dl vatten
  • 2 dl couscous, gärna fullkorn + 4 dl vatten
  • 0,5 förp saffran
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 röd paprika
  • 1 morot (stor)
  • 0,5 purjolök
  • 1 msk flytande margarin (eller olja)
  • 250 g chorizokorv (eller kabanoss)
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad

Tillbehör

  • turkisk yoghurt
  • mango chutney

Gör så här

  1. Koka linserna i vatten och salt i ca 10 minuter.
  2. Koka upp vatten, salt och saffran till couscousen.
  3. Tillsätt couscousen och låt den dra i 10 minuter.
  4. Rör ner margarin och sambal oelek.
  5. Skär paprika och morot i små bitar.
  6. Skär purjolöken i fina ringar.
  7. Fräs grönsakerna i margarin. Salta.
  8. Skär korven i slantar och stek dem i stekpannan.
  9. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat.
  10. Fördela grönsaker, linser, korv och svarta oliver ovanpå.
  11. Toppa med bladpersilja.
  12. Servera med turkisk yoghurt och mango chutney.