Filodegsrullar med svartrot och svamp

koket.se
Filodegsrullar med svartrot och svamp ny
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Filodegsrullar med svartrot och svamp

9 ingredienser

30 m

De här krispiga filodegsrullarna med svartrot, dill, svamp och prästost är eleganta och fulla av smak. Den milda och lite nötiga smaken från svartrötterna gifter sig fint med svampen och den smakrika prästosten. Rullarna passar utmärkt som aptitretare, förrätt eller tilltugg vid festliga tillfällen.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g svartrot
  • 0,5 citron
  • 250 g kantareller (gula)
  • 2 msk smör
  • 250 g filodeg
  • 1 dl dill, hackad
  • 3 dl prästost, riven
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala svartrötterna och lägg dem i vatten med pressad citron.
  2. Koka sedan svartrötterna i ca 15 minuter i saltat vatten.
  3. Stek kantarellerna med smör i ca 5 minuter, salta.
  4. Halvera ett ark filodeg och rulla in en bit svartrot (ca 15 cm), kantareller, dill och ost till en rulle.
  5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja.
  6. Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de är krispiga.