Skiva fisken i ca 30-55 g stora bitar, krydda med salt.
Vispa “self-raising” mjöl, lager öl och 1 tsk salt till en smidig smet. Förvara i kylen i 10 minuter.
Skiv fänkål och morot tunt. Plocka mynta och dill
Blanda fänkål, morot, mynta och dil. Tillsätt juice från en citron- och rapsolja. Smaka av med salt
Värm upp en panna på medelhög värme och sauté de gröna ärtorna med schalottenlök och smör. Blanda grovt i en mixer.
Värm upp oljan till 210 grader.
Vänd varje fiskbit i mjöl och dopp sedan i smeten från kylen och låt eventuellt överskott droppa av. Håll i ena änden och sänk försiktigt ner fisken i oljan en efter en. Stek gyllene, ca. 1-2 minuter på varje sida.
Avlägsna fisken från olja och placera på en kökshandduk för att rinna av.
Servera fisken med citron, mosade ärter och fänkål, dill och myntasallad.