Använd en grill med lock. Tänd grillen en halvtimme innan det ska grillas.
Smält smöret med vitlöken.
Lägg fisken på grillen med fjällsidan neråt och pensla på vitlökssmöret. Lägg på locket och grilla i ca 20 min. Pensla på mer vitlökssmör emellanåt.
Salsa molcajete
Rosta tomaterna, chilifrukterna och löken i en torr gjutjärnspanna eller en mexikansk comal tills de är rejält svarta runt om.
Mortla vitlöken med limejuice och salt. Tillsätt den rostade löken och därefter chilifrukterna och sist tomaterna. Mortla sönder ordentligt till en sås. Smaka av med salt.
Guacamole
Mortla vitlöken med limejuicen och salt. Tillsätt spansk peppar och silverlöken och mortla grovt. Mosa avokadon och tomaterna. Tillsätt koriandern och smaka av med salt.
Lägg fisken på ett stort fat eller en skärbräda och servera tillsammans med tortillas, salsa molcajete och guacamole.