Festlig bjudmiddag med helstekt fläskfilé, baconlindade haricots verts och ett kryddsmör med chili, örter, vitlök och citron. Allt serveras på tunt skuren ugnsrostad potatis.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en stor ugnsform.
Skiva potatisarna tunt med kniv eller hyvla tunt på mandolin. Lägg dem i kallt vatten ca 15 minuter. Häll av och torka dem torra med en kökshandduk.
Lägg ut dem i ugnsformen. Ringla över olivolja, salta och peppra och vänd runt.
Sätt in potatisen i ugnen ca 30 minuter till den har fått fin färg, öppna och rör om då och då.
Blanda smör med finhackad persilja, finhackad röd chili, riven vitlök, torkad timjan, citronskal, salt och nymalen svartpeppar. Smaka av.
Linda bacon runt haricots verts som små buketter.
Putsa fläskfilén. Salta och peppra den runtom.
Stek den i en rejäl klick smör med en krossad vitlöksklyfta och färsk timjan. Ös köttet med smöret. Stek tills fläskfilén når en innertemperatur på 65-68 grader. Ta upp och låt vila.
Stek bacon- och haricots verts-buketterna i en stekpanna tills baconet fått färg.
Ta ut potatisen och höj ugnen till 220 grader grill.
Skär upp köttet och lägg omlott över potatisen. Klicka örtsmöret på köttet, lägg ut haricots verts-buketterna runt om och sätt in i ugnen tills smöret smälter.