Pastasallad med mozzarella, kapris och salsa verde

Christian Campogiani

Pastasallad med mozzarella, kapris och salsa verde

15 ingredienser

20 min

Insalata di mozzarella, capperi e salsa verde, det vill säga en pastasallad med mozzarella, kapris och salsa verde.

Här finns den andra pastasalladen som Christian lagade i samma program:

Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola

Ingredienser

portioner

Pastasallad

  • 400 g pasta penne
  • 0,5 rödlök, skuren i tunna halvmånar
  • 250 g körsbärstomater, i halvor (eller cocktailtomater, röda och gula)
  • 250 g mozzarellaost, riven i bitar, 2x2 cm
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk kapris
  • 1 klyfta citron, saften
  • 3 stjälkar basilika

Salsa verde

  • 2 krukor persilja
  • 2 skivor bröd (helst dagsgammalt)
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron, pressad
  • ca 1-2 tsk kapris
  • 2 sardellfiléer
  • 2 klyftor vitlök, grovhackade

Gör så här

Pastasallad

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Kyl ner i kallt vatten direkt efter kokning.
  3. Lägg pastan i en skål tillsammans med mozzarella, lök, tomater, olivolja, kapris och basilika.
  4. Pressa citron över.

Salsa verde

  1. Mixa alla ingredienser, det behöver inte bli helt slätt.
  2. Ringla över pastasalladen och servera resten vid sidan av.