Sätt ugnen på 100 grader. Putsa rostbiffen väl. Krydda med salt och peppar runt om och bryn i smör till fin färg.
Sätt en stektermometer i köttets tjockaste del och baka av till en innertemperatur på 59 grader. Det tar runt 2 timmar, givetvis beroende på köttets storlek och form.
Vispa ihop olivolja, rödvinsvinäger, en rejäl nypa salt, svartpeppar, hela kvistar dragon, krossade vitlöksklyftor och lagerblad. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Förslut och låt marinera i kylskåp, helst i två dygn. Vänd köttet då och då.
Dela potatisarna i halvor. Kärna ur och tärna äpplena fint. Skär salladslökarna riktigt fint. Rör ihop gräddfil, majonnäs, dijonsenap och vinäger. Finhacka bladen från dragonen och tillsätt tillsammans med salt och peppar.
Servera köttet i tunna, fina skivor med den kalla potatissalladen.