Frasig piccata på kalkonbröst, Sandra Mastios recept

koket.se
Frasig piccata på kalkonbröst, Sandra Mastios recept
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Frasig piccata på kalkonbröst, Sandra Mastios recept

18 ingredienser

30 m

Parmesanpanerat kalkonbröst som serveras med busenkel tomat- och paprikasås samt rosmarindoftande klyftpotatis.

logo
Sandra Mastio DM

Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser

portioner

klyftpotatis

  • 600 g fast potatis
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Piccata

  • 2 kalkonbröst
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl durumvetemjöl
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör

Tomatsås med paprika

  • 2 dl passerade tomater
  • 1 dl rostad paprika från burk
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt

Servering

  • grönsallad (eller ångkokt broccoli)

Gör så här

  1. Börja med potatisen, skär dem i klyftor och fördela på en ugnsplåt. Hacka rosmarinen och strö över potatisen, salta och ringla över olivoljan, vänd runt potatisen så allt täcks.
  2. Sätt in potatisen mitt i ugnen 220 grader, ca 20-30 min.
  3. Gör sedan tomatsåsen, hur lätt som helst, mixa alla ingredienser till en slät sås.
  4. Skiva kalkonen i 2 tunnare skivor och lägg dem mellan plastfolie, banka ut tunt en kavel eller liknande.
  5. Vispa upp ägget i en skål. Blanda ost, mjöl, salt och peppar i en annan.
  6. Hetta upp smör och olivolja i en panna.
  7. Vänd kalkonen i ägget och sedan i mjölblandningen och lägg den direkt i den heta pannan. Stek på medelhög temperatur i ca 3 minuter på varje sida. De färdigstekta skivorna lägger du på en bit hushållspapper medan du gör samma sak med de andra skivorna.
  8. Servera piccatan direkt, med den rostade potatisen och såsen och gärna en grönsallad eller ångad broccoli.