Chèvretoast

Chèvretoast
Foto: TV4

Chèvretoast

Av: Fredrik Birging

Från: Klockan nio hos stjärnorna

8 ingredienser

30 min

Serveras med vindruvor, rädisor och valnötter.

Vintips
Hilltop Gewurztraminer Sauvignon Blanc, art nr 5332

Fredrik bjöd även på
PoMoRäKoCi-soppa
Äggost

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor vitt bröd
  • 160 g chèvreost, skivad
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 msk färsk rosmarin
  • 40 g sallad
  • 80 g rädisa
  • 80 g vindruvor
  • 4 msk valnötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader och sätt på grillfunktionen.
  2. Rosta brödet och skär av kanterna.
  3. Lägg en skiva ost på varje brödskiva.
  4. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 6 minuter, gärna på en bakpappersklädd
  5. plåt.
  6. Ringla över honung medan osten är riktigt varm.
  7. Lägg några färska kvistar rosmarin över osten.
  8. Lägg toasten på tallrikar på en bädd av sallad.
  9. Garnera med rädisor, druvor och valnötter.