Fredrik Erikssons VB-paj

Fredrik Erikssons VB-paj
Foto: Magnus Skoglöf
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Fredrik Erikssons VB-paj

Av: Fredrik Eriksson

Från: Hela årets kokbok

8 ingredienser

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Läs mer om Hela årets kokbok

Ingredienser

pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl Västerbottensost, grovriven
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, 24 cm i diameter.
  4. Nagga och ställ in i kylen ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Vispa ihop ägg och grädde.
  7. Rör ner osten.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  10. Ta ut pajskalet och häll i äggstanningen.
  11. Grädda tills pajen stelnat, ca 35 minuter.